Få beslutningstagerens fulde opmærksomhed

Hvad er Account Based Marketing? En fuld guide til den mest effektive markedsføringsmetode

ABM er en strategisk metode, hvor du fokuserer på enkelte virksomheder eller konti og skræddersyr dine marketingaktiviteter til at imødekomme deres behov og interesser.

Af Hans Øllgaard Grevsen

12. APRIL 2023

6 minutters læsning

Hvad er Account Based Marketing (ABM)?

I den digitale tidsalder kan det være udfordrende at nå ud til de rigtige beslutningstagere i din drømmekundes virksomhed. Traditionelle marketingmetoder kan være for generelle og upersonlige, og det kan være svært at skille sig ud i mængden. Derfor er Account Based Marketing (ABM) blevet en populær metode til at tilpasse din marketingindsats og nå ud til specifikke beslutningstagere i din drømmekundes virksomhed.

ABM er en strategisk metode, hvor du fokuserer på enkelte virksomheder eller konti og skræddersyr dine marketingaktiviteter til at imødekomme deres behov og interesser. Ved at fokusere på enkelte virksomheder kan du skræddersy dit budskab og få større succes med at konvertere dem til kunder. ABM giver også mulighed for at skabe en mere personlig forbindelse med beslutningstagerne i den pågældende virksomhed og øge chancen for at få dem til at reagere på dit budskab.

Account Based Marketing (ABM) er en stærk marketingstrategi, der fokuserer på at skræddersy og målrette markedsføringen til en bestemt kundegruppe eller virksomhed. Ifølge en undersøgelse fra Alterra Group oplever 97% af virksomhederne en højere ROI med ABM sammenlignet med andre marketingmetoder. Desuden viser en rapport fra SiriusDecisions, at ABM fører til en 40% stigning i salgs- og markedsføringsomkostninger men en 70% stigning i omsætningen. Det kræver altså et større input men output er tilsvarende relativt større. Disse tal understreger, hvor effektivt ABM kan være, især når det kombineres med de rette værktøjer, som f.eks. Unmute.

Højere ROI med ABM

 

Liste: Fire (4) Account Based Marketing værktøjer, inklusiv fordele og ulemper:

1) Unmute – En talende billederamme

Unmute er en talebillederamme, der giver dig mulighed for at skabe hyper-specifikke marketingkampagner, der målretter beslutningstagere i dine drømmefirmaer. Med Unmute har du modtagerens fulde opmærksomhed i et minut eller to, mens de afspiller den personlige lydbesked, du har skabt til dem. Fordele: Meget personligt og kreativt med en stor mulighed for at gøre indtryk. Ulemper: Begrænset til audio og visuel besked, med en lidt højere enhedspris sammenlignet med andre værktøjer.

2) LinkedIn Ads

LinkedIn Ads giver dig mulighed for at oprette højt målrettede annoncer for at nå beslutningstagere på LinkedIn-platformen. Du kan målrette efter jobtitel, branche, placering og mere, og annoncerne kan være i form af sponsoreret indhold, sponsoreret InMail eller displayannoncer. Fordele: Ekstremt målrettet og kan nå en stor målgruppe. Ulemper: Kan være dyrt, især hvis du målretter mod beslutningstagere på højt niveau.

3) Terminus – Marketing Platform

Terminus er en account-based marketing platform, der giver dig mulighed for at oprette personlige annonceringskampagner på tværs af flere kanaler, herunder display, social, video og mobil. Du kan også bruge Terminus til at identificere mål-konti og spore engagement på tværs af disse konti. Fordele: Tilbyder en omfattende pakke af værktøjer til ABM-kampagner. Ulemper: Kan være komplekst og dyrt, især for små til mellemstore virksomheder.

4) Jabmo – ABM-Platform

Jabmo er en anden ABM-platform, der tilbyder en række værktøjer til at hjælpe dig med at identificere mål-konti, personalisere din besked og spore engagement. Den inkluderer displayannoncering, account-based retargeting og personlig indholdsoprettelse. Fordele: Tilbyder en fuld række af ABM-værktøjer med stærkt fokus på personalisering. Ulemper: Kan være dyrt og komplekst at bruge.

Opsummering

Overordnet har hvert værktøj sine egne styrker og svagheder, og det bedste for din virksomhed vil afhænge af dine specifikke behov og mål. Unmute tilbyder en unik og meget personlig tilgang, mens LinkedIn Ads, Terminus og Jabmo tilbyder mere omfattende og avancerede pakker af ABM-værktøjer. Hvis du vil have en mere personlig og effektiv metode, er Unmute det perfekte valg til din ABM-kampagne.

Unmute – Det mest effektive ABM værktøj i 2023

Men hvordan kan Unmute hjælpe dig med at nå ud til beslutningstagere i din drømmekundes virksomhed med ABM? Unmute er en unik og kreativ måde at kommunikere dit budskab på, og det er en fantastisk måde at tilpasse din marketingindsats på. Med Unmute kan du skabe hyper-specifik marketing, hvor du kan målrette præcis den rigtige beslutningstager i dit drømmekundeemne.

Unmute giver dig mulighed for at tilpasse dit budskab i et kreativt koncept med en skarp pitch, musik og evt. baggrundseffekter, som kan være med til at skabe opmærksomhed og øge chancen for, at beslutningstageren husker dit budskab. Når beslutningstageren modtager Unmute, har du deres fulde og udelte opmærksomhed i et minut eller to, mens de afspiller Unmute, du har lavet til dem.

Så hvordan kan du bruge Unmute som en effektiv del af din ABM-strategi?

Her er en 4-trins guide:

Trin 1: Kreativt koncept (hvad skal der være på Unmuten)

Start med at udvikle et kreativt koncept til din Unmute, hvor du tager hensyn til din drømmekundes virksomhed og dens beslutningstagere. Tænk på, hvad der vil tiltrække deres opmærksomhed og skabe interesse for dit budskab.

Trin 2: Lead-liste (hvem skal der sendes til)

Identificer de beslutningstagere i din drømmekundes virksomhed, som du vil målrette din Unmute til. Brug data og analyser til at udvælge de mest relevante beslutningstagere, som du ønsker at kontakte.

Trin 3: Afsendelse af din kampagne (Unmute pakker og sender)

Når du har udviklet dit kreative koncept og har en klar forståelse af, hvem du vil sende Unmute’en til, er det tid til at sende kampagnen. Unmute vælger den rigtige afsendelsesmetode for at maksimere succesraten.

Dine Unmutes bliver sendt personligt til din målgruppes kontor med posten. Unmute sørger for at pakke den forsvarligt, så den ikke bliver beskadiget under transporten. Der kan også inkluderes en personlig note med en QR-kode så kampagnen kan trackes 1:1. Dermed kan CTR (Click-Trough Rate) måles og modtageren kontaktes straks efter QR-koden er blevet scannet.

Trin 4: Opfølgning på kampagnen (opkald eller QR-kode)

Når din målgruppe har modtaget Unmute’en, er det vigtigt at følge op med dem for at sikre, at de har modtaget den og høre deres feedback. Du kan enten ringe til dem personligt eller inkludere en QR-kode på Unmute’en, som de kan scanne for at give feedback.

Konklusion

Account Based Marketing er en yderst effektiv strategi for at nå ud til din målgruppe på en mere personlig måde. Ved at bruge Unmute som en del af din ABM-kampagne kan du opnå en højere grad af personlig kontakt med dine potentielle kunder. Med Unmute kan du skabe en stærkere forbindelse og styrke dit brand.

Skriv dig op for flere artikler

Vi vil løbende komme med artikler og nyheder, der relaterer sig til salg og marketing, så skriv dig op for ikke at gå glip af den næste artikel.